a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

Programma

Ben jij ook al zo benieuwd wat je op VONK te zien krijgt? We gaan natuurlijk niet alles verklappen! Maar op deze pagina krijg je een mooi beeld van wat je zo ongeveer kunt verwachten.

Programmeur en kunstenaar Lotte Zuijdwijk over hoe ze te werk is gegaan: “Het idee is ontstaan vanuit de vele wandelingen tijdens de lockdown. Je leert de dingen die je in je omgeving ziet opnieuw waarderen, en vanuit daar zijn we het programma gaan maken.” Zo zie je bij VONK hoe bomen ondergronds met elkaar communiceren, neem je een kijkje in de levenscyclus van een libelle en ervaar je hoe waternevel tot leven komt als een fontein op het water.

Het is een flinke rij kunstenaars geworden, die we graag met jullie delen: Beeldjutters, A Visual Conspiracy, LiGHT-UP Collective, Front404, Huis van Vermeulen, Ellipsis, Timo Hoogland, LotteZ & Marijn te Kolsté, Eline Veldhuisen, Rutger Dam, Mirjam Debets, Marlin van Ek, Suzanne van Dongen, Stan Smeets, Bent van de Berg, Vermeulen & Dubbeldam, de leerlingen van basisschool De Bijenkorf en de leerlingen van College de Heemlanden.

Hieronder vind je impressies van de kunstwerken. Benieuwd naar het verhaal daarbij? Scroll dan naar onder op deze pagina. Of kom je natuurlijk verwonderen bij VONK!

‘Wood Wide Web’ – Door A Visual Conspiracy

Het wortelnetwerk dat alle bomen op het fort met elkaar verbindt en communicatie tussen bomen mogelijk maakt, wordt hier onthuld.

‘Be The Tree’ – Door Jasper Toeli

Er staan hier veel grote bomen met elk hun eigen karakter. Maar dit is wel een hele opmerkelijke. Laat je één worden met deze woudreus.

‘SensOrgan’ – Door Front404

Deze interactieve audiovisuele installatie vind je buiten het fort. Sensorgan is een levendige ontmoetingsplek waar mensen samen kunnen spelen.

‘Embrace’ – Door Huis van Vermeulen

Het licht in de tunnel roept je om te komen, omhelst je en laat je weer gaan. In deze installatie kun je voor heel eventjes in het nu zijn. Een windvlaag van licht die het publiek even heel diep adem doet halen. Een atmosferisch dragende synthesizerdrone maakt dat de tunnel niet langer alleen werkelijkheid is, maar we deze in ons hoofd en ons lichaam blijven voelen wanneer we haar verlaten.

‘Thoughts & Prayers’ – Door Front404

Thoughts and Prayers haakt in op de rust en geborgenheid binnen in het fort, een plek om te reflecteren en tot jezelf te komen.

‘Een en Ander’ – Door Marijn te Kolste & LotteZ

In de ruimte tussen licht en materie, verbeelden Marijn te Kolsté en LotteZ met deze vonkende eerste samenwerking hoe alle materie op het kleinste niveau gevormd wordt uit golven van energie.

‘c55h72mgn4o5’ – Door Timo Hoogland

Dit realtime generatieve werk is geïnspireerd door planten, bomen en andere fotosynthetische organismen op aarde. Hier op het fort begint het groen langzaam te veranderen in geel, bruin of rood.

‘Ik Zeg, Dus Ik Ben’ – Door Eline Veldhuisen

Hoe is het om introvert te zijn in een behoorlijk luide wereld? Met de animatiefilm ‘Ik zeg, dus ik ben’ brengt Eline herken- ningspunten voor andere introverten in beeld. De westerse wereld heeft een heel extravert ideaal en introverten worden hierdoor vaak over het hoofd gezien. Op deze manier kun je even in het hoofd van een introvert persoon kruipen.

‘Stardust Boogie’ – Door Beeldjutters

Stardust Boogie is een installatie op het water, met èn over de natuur. Een lichtinstallatie die samensmelt met het verhaal, de sfeer, het ritme en tempo van het omringende landschap van Fort bij ‘t Hemeltje.

‘Showing the Invisible’ – Door Rutger Dam

Een snel draaiend en lichtgevend kunstwerk dat een baan van licht in de lucht tekent. Het “projecteert” een beeld op je netvlies dat tastbaar lijkt.

‘Opluchten Verlicht’ – Door Marlin van Ek

Door je gedachten uit te spreken, haal je ze uit je hoofd. ‘Opluchten Verlicht’ reageert op het geluid van je stem. Het is een onderzoek naar mentale vrijheid en de invloed die het uitspreken van je gedachten daarop heeft. Van je laten horen heeft effect op jezelf, maar ook op je omgeving. Het brengt iets teweeg, geeft stof tot nadenken. Het gaat er niet altijd om wát je zegt, maar dát je het zegt.

‘Refraction’ – Door Suzanne van Dongen

Refraction maakt structuren zichtbaar. Een visuele verbinding die normaal gesproken aan onze perceptie voorbij zou zijn gegaan. Kaders die tastbaar lijken, maar verre van solide zijn. Is objectieve isolatie in ons universum überhaupt mogelijk, of staat alles met elkaar in verbinding?

‘Urban Myths’ – Door Mirjam Debets

Tijdens VONK verschijnt Urban Myths voor het eerst en kun je kennismaken met deze bovennatuurlijke stadsdieren. Ze ontfermen zich als hedendaagse beschermgoden over de grote thema’s in het leven van nu. Roep tussen de bomen van het fort jouw beschermgod naar keuze aan en ontvang een zegening.

‘Projection Mapping’ – Door Light Up Collective

In het eerste werk dat je ziet op VONK, laat LiGHT-UP Collective zien wat ze in huis heeft.

‘PS Blub’ – Door Vermeulen & Dubbeldam

De ‘blub’ is de wachter van het fort. De ‘blub’, zich bewust van de ecologische crisis, lijkt de omgeving en de bezoekers in de gaten te houden, te bespioneren en de gegevens hierover te verwerken.

‘Openingsceremonie’ – Door Stan Smeets & Bent vd Berg

Deze openingsceremonie is alleen tijdens het eerste tijdslot op vrijdag 15 oktober te zien. We houden nog even geheim wat de gelukkige bezoekers precies gaan zien!

‘Diorama’ – Door Ellipsis

Werp een blik in de performatieve wereld van objecten. Licht verschijnt en verdwijnt. De surrealistische objecten worden bespeeld met schaduw en geluid. In een schemerig landschap vallen beetje bij beetje de elementen op hun plek. Balanceer tussen werkelijkheid en je eigen verbeelding.

Join us at 5th Wellexpo Workweek July 5-9 2018.