a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

Informatie

De eerste editie van lichtkunstfestival VONK was een groot succes! Met ruim 7.500 bezoekers verkocht het festival nagenoeg uit. Zodra we nieuws hebben over een volgende editie, lees je dat hier!

Neem voor media- en persgerelateerde vragen contact op met Tomas Loeffen via pers@vonkfestival.nl.

Bezoekersinformatie


Wanneer en waar vindt het festival plaats?

VONK Festival vindt plaats in de herfstvakantie. Van vrijdag 15 tot en met zaterdag 23 oktober 2021 start het festival dagelijks om 18:00 uur en eindigt het om 23:00 uur. Het lichtkunstfestival vindt plaats op Fort bij ‘t Hemeltje in Houten, nabij Utrecht: Fortweg 9, 3992 LX, Houten (Google maps link).

Hoe kom ik het beste naar VONK Festival? (trein, fiets, auto)

Fietsend vanaf de Neude in Utrecht is het maar 30 minuten fietsen. Met de OV-fiets vanaf Houten ben je zelfs maar 10 fietsminuten onderweg. Uiteraard is je fiets parkeren gratis.

Toch met de auto? Navigeer dan naar ‘Zilfia’s Hoeve’ om te parkeren. Vanaf daar is het een paar minuten lopen. Koop vooraf via de website alvast een parkeerkaart à € 2,50. Desgewenst kan ter plekke ook een parkeerkaart gekocht worden.

Voor wie is VONK Festival?

VONK Festival is geschikt voor alle leeftijden. We zijn een kindvriendelijk festival met een bijzonder kunst educatie-element.

Waar kan ik een ticket kopen?

Tickets voor VONK Festival zijn te koop in de ticketshop. Voor de volgende ticketprijzen: 

Volwassenen: € 12,50
Jong t/m 18 € 7,50
Jeugd t/m 12 € 5,50
Parkeerticket € 2,50

 

Voor kinderen onder de 2 jaar is de toegang gratis. Voor 2 t/m 12 jaar geldt de ticketprijs van €5,50.

Wat betekent het tijdslot op het ticket?

VONK Festival werkt met tijdslots om de bezoekersstromen bij binnenkomst te reguleren. Je koopt een kaartje voor een tijdslot: ieder kwartier heb je de gelegenheid om naar binnen te gaan. Dan heb je daarna alle tijd om de lichtkunstroute te wandelen. We verwachten dat de wandeling ongeveer een uur zal duren. Er is geen eindtijd aan verbonden.

Kan ik mijn tickets annuleren of wijzigen?

Mocht je verhinderd zijn op de door jou gekozen dag en/of tijdstip, dan kunnen we de tickets – afhankelijk van de beschikbaarheid – omzetten naar een andere dag of tijdslot. We rekenen hiervoor omboekkosten van €1,50 per ticket. Vooral de late tijdslots op de avond zijn beschikbaar, voor de rest van de dagen is VONK zo goed als uitverkocht.

 

Heb je corona-gerelateerde klachten, dan kunnen we je niet toelaten op VONK. Je kunt je kaarten retourneren. Wij boeken de kaarten kosteloos terug en je ontvangt het bedrag retour. Stuur hiervoor een e-mail naar vonk@aandeslinger.nl en vermeld het IBAN/rekeningnummer waar je het geld op terug wilt ontvangen.

Is er ook wat te eten en te drinken bij VONK Festival?

Naast het lopen van de kunstroute is het ook mogelijk om een hapje te eten en wat te drinken bij de bar en foodtruck die op het terrein aanwezig zijn. Denk aan warme chocomel, een speciaalbiertje en glühwein, maar ook aan hamburgers, gefrituurde groentefrietjes en bloemkoolwings. En lekkere koffies, huisgemaakte taart en marshmallows, zelf te roosteren!

Wat zijn de maatregelen omtrent corona?

Deze informatie is geüpdatet naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 14 september 2021.

 

We houden ons te allen tijde aan de richtlijnen van het RIVM. Om het bezoek voor iedereen veilig te laten verlopen, hebben we enkele maatregelen getroffen.

 

Maatregelen
– Bij VONK Festival vragen we niet om een coronatoegangsbewijs. Vanwege het zijn van een evenement met zogenoemde doorstroomlocatie is dit niet nodig.

– Voor doorstroomlocaties zoals musea, bibliotheken en monumenten geldt er geen maximum bezoekersaantal meer. Er is ook geen coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot deze locaties. Daarnaast wordt de 1,5 meter regel opgeheven. VONK is ruim opgezet en laten bezoekers alleen per tijdslot naar binnen, zodat er voldoende afstand te waarborgen is. 

– Blijf bij coronagerelateerde klachten thuis. Mail bij klachten op de dag van bezoek voor 10.00 uur naar vonk@aandeslinger.nl en dan zorgen wij ervoor dat het bedrag dat je hebt betaald voor je kaartje(s) wordt gerestitueerd.

 

Kom op tijd
Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via vonkfestival.nl.

Kom op tijd. Als je later komt dan de gereserveerde starttijd, kunnen we je helaas geen toegang geven tot het festival. In dat geval heb je ook geen recht op restitutie van het aankoopbedrag van je ticket.

 

Tot slot
Vanzelfsprekend blijven de basisregels van het RIVM voor iedere bezoeker gelden:
– Was je handen
– Hoest en nies in je elleboog
– Klachten? Blijf thuis en doe z.s.m. een test bij de GGD via www.coronatest.nl

 

De medewerkers van VONK zullen er alles aan doen om jouw bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen. Volg altijd hun aanwijzingen op.

Vrijwilligers gezocht!

Houd jij van lichtkunst, cultureel erfgoed, mensen en de natuur, en wil je deel uitmaken van het festival? Weet je van aanpakken en ben je enthousiast? Meld je dan aan als vrijwilliger van VONK Festival!


Wat zijn de vrijwilligerstaken?

– Tickets controleren

– Gastvrouw/heer zijn

– Opbouwen en afbreken van het festival

– Publieksbegeleiding langs de kunstroute en bij de kunstwerken

– Achter de bar

Wat krijg ik ervoor terug?

– Een leuke en dynamische werkervaring

– Een gezellig en enthousiast team waar je mee samenwerkt

– Speciale bijeenkomsten en uitnodigingen voor de vrijwilligersborrel

– Je hebt een vast aanspreekpunt

– Je ontmoet veel nieuwe mensen

– Eten en drinken tijdens werktijd (afhankelijk van je werkdagen/tijden)

– Toegang tot VONK Festival voor jou en je vrienden

Aan welke eisen moet een vrijwilliger voldoen?

– Je bent minimaal 18 jaar of ouder

– Bij voorkeur woonachtig in regio Houten/Utrecht

Hoe meld ik mij aan als vrijwilliger?

Heb je zin om ons team te komen versterken? Vul dan dit formulier in.

Toegankelijkheid


Ik ben mindervalide. Kan ik het festival bezoeken?

Op de route door het fort kom je langs veel trappen, hellingen en oneffen grasoppervlakten. Houd hier rekening mee als je niet goed ter been bent. Twijfel je? Laat het ons weten via vonk@aandeslinger.nl, dan kijken we graag hoe we je kunnen ondersteunen.  

Is het festival rolstoeltoegankelijk?

Het festival is helaas niet rolstoeltoegankelijk. 

Kan ik mijn huisdier meenemen naar VONK?

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan op VONK.

Programma


Wat kan ik verwachten van het festival?

Verschillende kunstenaars zijn uitgenodigd om speciaal voor dit festival nieuw werk te ontwikkelen. Denk hierbij aan kunstvormen zoals lichtkunst, beeldende- en videokunst en multimedia art. Kunstenaars tonen met hun werken hoe zij denken over de thema’s van VONK: isolatie & verbinding, lokaliteit en veiligheid & onveiligheid. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van de programma-aankondigingen.

Wat kan ik verwachten van de wandelroute?

Rondom, over en door het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer. De interactieve lichtkunstroute leidt langs de mooiste plekken van het fort. In de donkere gangenstelsels en op de verlichte paden komen zo natuur, architectuur, kunst en technologie samen. Bezoekers ervaren een nieuw mini-universum van tegenstellingen – tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld.

Organisatie


Door wie wordt VONK Festival georganiseerd?

VONK Festival is een initiatief van stichting Aan de Slinger in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Hogeschool voor de Kunsten. Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en biedt theatervoorstellingen, films, events, festivals, cursussen en projecten. Aan de Slinger wil zoveel mogelijk inwoners van Houten en omgeving in aanraking laten komen met kunst en cultuur. Naast de programmering wordt dit bereikt door binnen het Houtense culturele veld te verbinden, initiëren, informeren en organiseren. Zie voor meer informatie www.aandeslinger.nl.

Wordt VONK Festival duurzaam georganiseerd?

We organiseren en produceren zo duurzaam mogelijk! Zo serveren wij lekker eten van Grounded, een organisatie die vooral met overgebleven voeding en producten werkt. Daarnaast gebruiken wij de nieuwste duurzame techniek om het festival te produceren. Geen vervuilende aggregaten, maar een grote batterij die het hele festival voorziet van groene stroom. Zo houden we onze footprint zo laag mogelijk. We houden rekening met natuur en dier, om deze mooie natuur- en erfgoed locatie met zoveel mogelijk respect te behandelen.

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger voor VONK Festival?

Ja, altijd! We hebben zeer uiteenlopende en toffe taken voor de vrijwilligers. Heb je zin om ons team te komen versterken? Vul dan dit formulier in.

Mijn vraag is nog niet beantwoord. Wat nu?

Heb je vragen over de kaartverkoop, het programma, de toegankelijkheid of iets anders? Mail ons op vonk@aandeslinger.nl. Neem voor media- en persgerelateerde vragen contact op via pers@vonkfestival.nl.