a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

Informatie

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over het festival. Staat jouw vraag hier niet tussen of is het antwoord niet duidelijk? Stuur ons dan een berichtje via Facebook, Instagram of vonk@aandeslinger.nl.

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Help jij ons VONK tot een succes te maken? Scroll door op deze pagina voor alle informatie.

Neem voor media- en persgerelateerde vragen contact op met Tomas Loeffen via pers@vonkfestival.nl.

Bezoekersinformatie


Wanneer en waar vindt het festival plaats?

VONK Festival vindt plaats in de herfstvakantie. Van vrijdag 15 tot en met zaterdag 23 oktober 2021 start het festival dagelijks om 18:00 uur en eindigt het om 23:00 uur. Het lichtkunstfestival vindt plaats op Fort bij ‘t Hemeltje in Houten, nabij Utrecht: Fortweg 9, 3992 LX, Houten.

Voor wie is VONK Festival?

VONK Festival is geschikt voor alle leeftijden. We zijn een kindvriendelijk festival met een bijzonder kunst educatie-element.

Waar kan ik een ticket kopen?

Tickets voor VONK Festival zijn te koop in de ticketshop.

Wat betekent het tijdslot op het ticket?

VONK Festival werkt met tijdslots om de bezoekersstromen bij binnenkomst te reguleren. Tickets worden met tijdslots verkocht, die bezoekers een bepaalde tijd geven om het festival te bezoeken.

Kan ik mijn tickets annuleren of wijzigen?

Mocht je verhinderd zijn op de door jou gekozen dag en/of tijdstip, dan kunnen we de tickets – afhankelijk van de beschikbaarheid – omzetten naar een andere dag of tijdslot. We rekenen hiervoor omboekkosten van €1,50 per ticket. Restitutie bij een geannuleerd ticket vindt alleen plaats in overleg. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar vonk@aandeslinger.nl of bellen naar 030 635 1024.

Wat zijn de maatregelen omtrent corona?

We houden ons te allen tijde aan de richtlijnen van het RIVM. Om het bezoek voor iedereen veilig te laten verlopen, hebben we de nodige maatregelen getroffen.

 

Maatregelen
– Om een veilig bezoek te kunnen brengen aan VONK moet u een coronatoegangsbewijs tonen. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Wij controleren dit door middel van de CoronaCheck-app. Zie voor meer informatie https://coronacheck.nl/nl/.
– De 1,5 meter regel wordt losgelaten, maar de lichtkunstroute is groot genoeg om veilige afstand tussen bezoekers te bewaren.

– Blijf bij coronagerelateerde klachten thuis. Mail bij klachten op de dag van show voor 10.00 uur naar vonk@aandeslinger.nl en dan zorgen wij ervoor dat het bedrag dat je hebt betaald voor je kaartje(s) wordt gerestitueerd.

 

Kom op tijd
Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via vonkfestival.nl.

Kom op tijd. Als je later komt dan de gereserveerde starttijd, kunnen we je helaas geen toegang geven tot het festival. In dat geval heb je ook geen recht op restitutie van het aankoopbedrag van je ticket.

 

Tot slot
Vanzelfsprekend blijven de basisregels van het RIVM voor iedere bezoeker gelden:
– Was je handen
– Hoest en nies in je elleboog
– Klachten? Blijf thuis en doe z.s.m. een test bij de GGD via www.coronatest.nl

 

De medewerkers van VONK zullen er alles aan doen om jouw bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen. Volg altijd hun aanwijzingen op.

Vrijwilligers gezocht!

Houd jij van lichtkunst, cultureel erfgoed, mensen en de natuur, en wil je deel uitmaken van het festival? Weet je van aanpakken en ben je enthousiast? Meld je dan aan als vrijwilliger van VONK Festival!


Wat zijn de vrijwilligerstaken?

– Tickets controleren

– Gastvrouw/heer zijn

– Opbouwen en afbreken van het festival

– Publieksbegeleiding langs de kunstroute en bij de kunstwerken

– Achter de bar

Wat krijg ik ervoor terug?

– Een leuke en dynamische werkervaring

– Een gezellig en enthousiast team waar je mee samenwerkt

– Speciale bijeenkomsten en uitnodigingen voor de vrijwilligersborrel

– Je hebt een vast aanspreekpunt

– Je ontmoet veel nieuwe mensen

– Eten en drinken tijdens werktijd (afhankelijk van je werkdagen/tijden)

– Toegang tot VONK Festival voor jou en je vrienden

Aan welke eisen moet een vrijwilliger voldoen?

– Je bent minimaal 18 jaar of ouder

– Bij voorkeur woonachtig in regio Houten/Utrecht

Hoe meld ik mij aan als vrijwilliger?

Heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur dan een mail naar vonk@aandeslinger.nl o.v.v. aanmelden vrijwilliger. 

Toegankelijkheid


Ik ben mindervalide. Kan ik het festival bezoeken?

Op de route door het fort kom je langs veel trappen, hellingen en oneffen grasoppervlakten. Houd hier rekening mee als je niet goed ter been bent. Twijfel je? Laat het ons weten via vonk@aandeslinger.nl, dan kijken we graag hoe we je kunnen ondersteunen.  

Is het festival rolstoeltoegankelijk?

Het festival is helaas niet rolstoeltoegankelijk. 

Kan ik mijn huisdier meenemen naar VONK?

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan op VONK.

Programma


Wat kan ik verwachten van het festival?

Verschillende kunstenaars zijn uitgenodigd om speciaal voor dit festival nieuw werk te ontwikkelen. Denk hierbij aan kunstvormen zoals lichtkunst, beeldende- en videokunst en multimedia art. Kunstenaars tonen met hun werken hoe zij denken over de thema’s van VONK: isolatie & verbinding, lokaliteit en veiligheid & onveiligheid. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van de programma-aankondigingen.

Wat kan ik verwachten van de wandelroute?

Rondom, over en door het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer. De interactieve lichtkunstroute leidt langs de mooiste plekken van het fort. In de donkere gangenstelsels en op de verlichte paden komen zo natuur, architectuur, kunst en technologie samen. Bezoekers ervaren een nieuw mini-universum van tegenstellingen – tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld.

Organisatie


Door wie wordt VONK Festival georganiseerd?

VONK Festival is een initiatief van stichting Aan de Slinger in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Hogeschool voor de Kunsten. Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en biedt theatervoorstellingen, films, events, festivals, cursussen en projecten. Aan de Slinger wil zoveel mogelijk inwoners van Houten en omgeving in aanraking laten komen met kunst en cultuur. Naast de programmering wordt dit bereikt door binnen het Houtense culturele veld te verbinden, initiëren, informeren en organiseren. Zie voor meer informatie www.aandeslinger.nl.

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger voor VONK Festival?

Ja, altijd! We hebben zeer uiteenlopende en toffe taken voor de vrijwilligers. Mail ons voor meer informatie naar vonk@aandelsinger.nl o.v.v. aanmelden vrijwilliger.

Mijn vraag is nog niet beantwoord. Wat nu?

Heb je vragen over de kaartverkoop, het programma, de toegankelijkheid of iets anders? Mail ons op vonk@aandeslinger.nl. Neem voor media- en persgerelateerde vragen contact op met Gabriëlle Schouten via pers@vonkfestival.nl of +31 6 11 82 93 14.