Fort de Batterijen

Voor de tweede editie van VONK is het festival verhuisd naar een nieuwe locatie waarmee het festival naar een nog hoger niveau werd getild. Het fortterrein, dat nét over de gemeentegrens van Houten in Nieuwegein ligt, heeft meer dan 100 jaar zijn geheimen bewaard. Dit groene paradijs vormt het decor voor de interactieve lichtkunstroute, waar zowel kunstenaars als bezoekers een onvergetelijke ervaring zullen beleven.

Fort de Batterijen, gelegen op  fietsafstand van Utrecht en Houten, is niet alleen een prachtige locatie, maar ook een historisch verdedigingswerk. Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een UNESCO Werelderfgoed. Met de interactieve lichtkunstroute werden de mooiste plekken ontdekt, van de donkere gangenstelsels tot de verlichte wandelpaden door de natuur rondom het fort en natuurlijk de gracht!

Fort de Batterijen ligt precies tussen Houten, Utrecht en Nieuwegein in. Het exacte adres is:

Fort de Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

We raden aan om met de auto of fiets naar VONK te komen. Parkeren kan op de naastgelegen parkeerplaats van Fort de Batterijen, vergeet niet om een parkeerkaart te kopen.

Ga je met het OV? Met de trein kun je het beste naar station Houten of Utrecht Lunetten reizen en vanaf daar de OV Fiets naar VONK pakken. Het is vanaf deze stations ongeveer 13 minuten fietsen.

Met de bus is VONK het best bereikbaar vanaf Utrecht Centraal via buslijn 47 (halte Koppeldijk). Houd hierbij rekening met ruim 10 minuten lopen vanaf de bushalte naar Fort de Batterijen. Let op, deze weg kan slecht verlicht zijn.